Aby bolo jasné, ja nehrám. Mám absolútny hudobný hluch.
Ale zato rytmus mám úplne nanič.
Sluchový nedostatok mi kompenzuje Jeho terajšia tak, že mi zvláča z ciest recepty.
Tento je zo španielskej Murcie.
Šalát Lepizgi
Pre 6 osôb by malo stačiť:
6 paradajok
6 v koži uvarených zemiakov
šťava z dvoch citrónov
250g čiernych olív bez kôstok
1 neštipľavá paprika, najlepšie zelenej farby
obľúbený olivový olej
soľ
Postup:
Uvarené zemiaky treba stiahnuť z kože a nakrájať na kvádriky s rozmermi 17 x 23 mmm
Na podobnú veľkosť treba nakrájať i paradajky a papriku.
Zemiaky, paradajky a olivy vsypať do misy a premiešať.
Zmes je vhodné obveseliť paprikou, olivovým olejom a citrónovou šťavou.
Odporúčam miešať rukami.
Odvážlivci môžu šalát prisoliť.
Šalát je vhodný ako príloha k pečenému i vyprážanému (trojobal) mäsu alebo "len tak", bez mäsa.
Realizačná poznámka: Na fotke je polovičná dávka bez papriky
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára